Podjetje Virc, d. o. o., je bilo ustanovljeno leta 2007. Pred odprtjem podjetja so se storitve s kmetijsko mehanizacijo izvajale preko strojnega krožka Novo mesto in dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Ob ustanovitvi smo nadaljevali glavno dejavnost podjetja, ki je zajemala izvajanje storitev s kmetijsko mehanizacijo v večjem obsegu in širše po Sloveniji. Vzporedno z razvojem novih storitev smo v podjetju sklenili, da potrebujemo zanesljivo in kakovostno dobavo repromaterila za naše stroje, zaradi česar smo postavili trgovski del podjetja. Trgovino smo dopolnili z zastopništvi specialnih strojev in rezervnih delov. Dosegli smo neposredno pot do proizvajalcev, kar nam omogoča dobro seznanjenost s trendi in hitro dobavo rezervnih delov.

Z več leti izkušenj na servisu lastne, predvsem težke kmetijske mehanizacije nam je uspelo pridobiti zaupanje proizvajalcev in lastnikov kmetijske mehanizacije, saj pri servisu predvsem rabljenih strojev in traktorjev lahko ponudimo tudi rabljene rezervne dele, kar omogoča cenovno dostopnejšo rešitev.